"Tusen ganger God Natt"

    25.09.2013, 11:00

På mandag fikk jeg gjennom søskenbarnet muligheten til å se førpremieren på en ny spillefilm som heter "Tusen ganger God Natt".Filmen handler om en kvinnelig krigsfotograf Rebecca, spilt av den franske skuespillerinnen Juliette Binoche. 
Gjennom en to timer lang spillefilm får vi se hvordan hennes jobb påvirker hennes familie og privatliv. Vi får se
hvor viktig det er for henne å få dokumentert gjennom hennes bilder alt som skjer i et krigssonet område.
Rebecca er ikke redd for døden, hun vil bare vise verden hvor forferdelig mennesker har det. Hva de ofrer, hvordan de blir torturert og drept.

"Tusen ganger god natt" er regissert av Erik Poppe, og han sa selv at filmen er i stor grad basert på hans egne erfaringer som fotograf i konfliktområder.
Det som er så flott med denne filmen er at man får en følelse av at hele filmen er en dokumentar. Menneskene og hendelsene var så ekte. 
Dette var ikke bare en spillefilm der alt ender med en lykkelig slutt, men det var en ærlig film som viser hvor hardt folk i konfliktområder blir rammet
og hvordan livene til de som jobber der blir påvirket av alt de ser og opplever. 
Jeg fikk etter å ha sett filmen enda større respekt for søskenbarnet mitt, Rolf Andreas, og hva han jobber med. Rolf Andreas jobber i flyktningehjelpen,
og han reiser ofte til flyktningeleirer rundt omkring i verden. I filmen var det til og med en mann som spilte Rolf Andreas.
Søskenbarnet mitt var nemlig med under filminnspillingen til "Tusen ganger god natt", noe som Erik Poppe tydelig satte stor pris på. 

Jeg er stolt av å ha et søskenbarn som gjør den jobben han gjør. Jeg er stolt av at han var med i denne filmproduksjonen, og jeg er så 
utrolig glad for at han tok meg med på denne førfilmpremieren. 
Filmen presset fram tårer og en større interesse for å lære om hva som skjer i flyktingeleirer og i krigssoner. Jeg håper mange av dere 
drar på kino å ser denne filmen når den har premiere i Norge 18.oktober. Jeg håper dere velger å se en film med mening en gang i blandt isteden for 
å se typiske amerikanske romantiske komedier.

- Hulda Kristina -  

Skriv en ny kommentar

Verdal

Hulda Kristina

Mitt navn er Hulda Kristina Løseth Vestvik. Jeg er ei 22 år gammel positiv jente fra Verdal, Nord-Trøndelag. Jeg har danset hip-hop siden jeg var 13 år, og har de siste tre årene etter videregående gått forskjellige danseskoler rundt om i verden.

Les mer
Mitt navn er Hulda Kristina Løseth Vestvik. Jeg er ei 22 år gammel positiv jente fra Verdal, Nord-Trøndelag. Jeg har danset hip-hop siden jeg var 13 år, og har de siste tre årene etter videregående gått forskjellige danseskoler rundt om i verden.

>>Les mer

KATEGORIER

ARKIV

hits